Samen terug veilig op weg #MoveSafe #NMBS

05/05/2020

Naar aanleiding van de aankondiging van de Nationale Veiligheidsraad op vrijdag 24 april stellen NMBS en Infrabel alles in het werk om vanaf maandag 4 mei een maximale treindienst te voorzien. En dat met de nodige voorzorgsmaatregelen om u en uw werknemers terug veilig op weg te helpen. Het dragen van een mondmasker wordt daarbij verplicht: in de trein, op het perron en in het station.

Opnieuw naar een maximaal treinaanbod

Vanaf 4 mei zal het treinaanbod vrijwel volledig hervat worden. We vragen wel om verplaatsingen zoveel mogelijk te spreiden en trajecten te kiezen tijdens de daluren (na 9 uur ‘s morgens bijvoorbeeld, of 's avonds voor 16 uur of na 18 uur).

Alle info over het treinaanbod vindt u op onze website.

Mondmaskers en andere veiligheidsmaatregelen

De overheid heeft beslist dat vanaf 4 mei een mondmasker verplicht is op het openbaar vervoer. Dit mondmasker moet op elk moment gedragen worden: in de stations, op de perrons en in de treinen. Alternatieve mondbedekkingen worden toegestaan zolang ze mond én neus bedekken.

We voorzien extra poetsbeurten in de treinen en stations. Daarbij besteden we extra aandacht aan de oppervlakken waar onze reizigers mee in contact komt, zoals tafeltjes, handgrepen, ticketautomaten, enz.

Ontdek alle genomen veiligheidsmaatregelen hier.

 

Ons Business Center blijft voor u beschikbaar

Net als onze treindienst blijft ons Business Center volledig operationeel en staat uw Mobiliteitsadviseur meer dan ooit klaar om u een service op maat te bieden.

Als u vragen heeft, aarzel dan niet om uw mobiliteitsadviseur te bellen of contact op te nemen met ons Business Center op het nummer 02 528 25 28 (op werkdagen van 9u tot 17u) of via business@nmbs.be.

Bron: NMBS